Gemeente Katwijk vindt cybersecurity specialist in Cloud Life

Gemeente Katwijk is een kleinschalige gemeente met 550 werknemers, waarvan ongeveer 50 mensen werkzaam zijn binnen het cluster I&A. Veel of weinig medewerkers, de uitdagingen van alle gemeentes zijn hetzelfde en worden met de dag groter; 24/7 beschikbaar en bereikbaar zijn, mensen werken hybride en de beveiliging van data en devices worden steeds belangrijker. Om te helpen met deze uitdagingen, raadde Microsoft de gemeente aan contact op te nemen met Cloud Life.

De klik was er gelijk. Een fijne, toegankelijke manier van communiceren in combinatie met diepgaande kennis van zaken en veel ervaring met gemeentes.

Één van de eerste wensen vanuit de gemeente was een check op de inrichting. Was deze wel veilig en goed ingericht? Tijdens Corona ging iedereen ineens thuis werken en werd Microsoft Teams uitgerold, dat moet wel veilig gebeuren. Een grote zorg. Gelukkig had Cloud Life hier bijzonder veel ervaring mee en werd de Cloud Security & Compliance Scan van Cloud Life uitgevoerd.

De rapportage van Cloud Life was leesbaar, duidelijk en bruikbaar”
Cloud Life Security & Compliance Scan

De Cloud Security & Compliance Scan is een initiatief ontwikkeld door Cloud Life en Microsoft. Deze scan is gericht op de Microsoft 365 omgeving. Met deze diepgaande scan worden veiligheidsrisico’s van een organisatie in kaart gebracht en uitgebreid beschreven. Daarnaast wordt een advies gegeven over hoe de organisatie M365-technologieën in kan zetten om de beveiliging te verscherpen.

“De rapportage van Cloud Life was leesbaar, duidelijk en bruikbaar voor verschillende lagen in de gemeente” vond Mark Koelewijn, TISO & Changemanager bij Gemeente Katwijk. “Vaak zie je dat rapportages van dergelijke scans heel technisch zijn, of dat het juist te algemeen is”.

Gemeente Katwijk heeft verschillende projecten met andere leveranciers laten uitvoeren in hun M365 omgeving, zoals b.v. “Bellen via Teams”. Hierna heeft gemeente Katwijk Cloud Life gevraagd om een tweede Cloud Security scan uit te voeren, om te kijken of alles optimaal was ingericht.

Vaste sparringpartner

Na de tweede scan is de gemeente Katwijk overgestapt naar een Microsoft E5 licentie, welke ze in samenwerking met Cloud Life optimaal proberen uit te nutten. Een E5 licentie biedt geavanceerde mogelijkheden op het gebied van beveiliging en compliance. Gemeente Katwijk is zich ervan bewust dat ze een relatief kleine organisatie zijn, waardoor er te weinig middelen zijn om zich zelf overal in te verdiepen en het maximale uit de Microsoft licenties te halen.

Gemeente Katwijk had dus behoefte aan periodieke en specialistische ondersteuning binnen hun M365 omgeving. Daarom nemen zij de Security as a Service oplossing Cloud+ af van Cloud Life. Dit omvat het beheer en de optimalisatie van de belangrijkste Security & Compliance onderdelen. Nu is er een maandelijks overleg, zijn er meerdere projecten in het vooruitzicht en hebben ze goed contact met hun vaste Cloud Security & Compliance consultant van Cloud Life.

“Cloud Life heeft 100% aan onze verwachting voldaan”

“Er worden nieuwe features besproken en via Teams is er een gezamenlijke agenda gedeeld met duidelijke actiepunten. Wij hebben actief op SaaS en de Cloud ingezet en willen daarmee zo veel mogelijk gebruik maken van de beschikbare security mogelijkheden, daarom kiezen wij Cloud Life.” aldus Mark. De TISO & Change Manager vindt het een groot pluspunt dat Cloud Life een duidelijke hoek heeft gekozen waarin gewerkt wordt, namelijk Security & Compliance specifiek tot in de diepte. “Microsoft had dat al van tevoren aangegeven en Cloud Life heeft 100% aan deze verwachting voldaan.”

Optimale beveiliging

Alle gemeentes hebben dezelfde uitdagingen, en daarom zou Mark Koelewijn Cloud Life zeker aanbevelen aan andere gemeentes. “Er kan steeds meer met IT, er zijn meer verwachtingen, alles wordt aan elkaar gekoppeld en er zijn ook steeds meer audits op het gebied van bijvoorbeeld de AVG, de BIO, de ENSIA, etc. Daarmee worden uitdagingen steeds groter op het gebied van security en compliance en dat is precies waar Cloud Life je mee kan helpen: De M365 omgeving optimaal beveiligen.”

Het is heel fijn om met een specialist te kunnen sparren

Mark Koelewijn, TISO (Technical Information Security Officer) & Change Manager bij Gemeente Katwijk

De kennispartner van provincie Drenthe

Als relatief kleine provincie, kreeg de provincie Drenthe onder andere met de komst van de AVG een grote opgave erbij. Omdat zij als kleine provincie met minder budget moeten werken, maar wel dezelfde opgaven hebben als grotere gemeenten, waren zij op zoek naar een echte kennispartner op het gebied van Microsoft365 en security.100% veilig met M365? Gemeente Eindhoven vond het tijd voor een Cloud Security partner!

Gemeente Eindhoven is overgestapt naar de Microsoft 365 omgeving. Voor deze overstap werd anderhalf jaar uitgetrokken, maar vanwege Corona werd dit project versneld. Iedereen moest immers veilig thuis kunnen werken. Het project werd in maar liefst 2 maanden gerealiseerd. Maar was dit wel veilig genoeg? Was er in de snelheid niks vergeten? Moeten er nog dingen aangepast worden?

Intelligente beveiliging bij de NVB

Als een voorbeeld voor de Nederlandse banken industrie, kan de Nederlandse Vereniging van Banken zich geen beveiligingsissues permitteren. Daarom hebben zij gekozen voor Microsoft 365.

Op zoek naar een kennispartner?

Wij helpen je graag!